Inici | Contacte | Ajuda | A A A | RSS RSS 2.0

L'atur augmenta al febrer malgrat la baixada al conjunt de Catalunya i el Baix Llobregat

Àrea de Governança | Mercat de treball - 07/03/2014

Malgrat que durant el febrer la taxa d’atur registrat va baixar una dècima a Catalunya i dues al Baix Llobregat, a Sant Boi es registra un lleuger augment de la taxa, concretament d’una dècima. Sant Boi és l’únic municipi del nostre entorn i característiques similars on ha augmentat l’atur al febrer.

Durant el mes de febrer l’atur registrat a Sant Boi va tornar a patir un lleuger augment, similar al que es va produir durant el mes de gener. La taxa d’atur puja una dècima i se situa en el 18,7% de la població activa. Malgrat tot, aquesta taxa és 1,2 punts inferior a la que es registrava ara fa un any.

L’augment de l’atur registrat durant el febrer ha afectat més els homes que no pas les dones: la taxa d’atur masculina ha augmentat dues dècimes fins a situar-se en el 17,3%, mentre que la taxa d’atur femenina no ha variat durant aquest mes. Tot i això el col·lectiu que més perjudicat s’ha vist per l’augment de l’atur registrat durant el febrer és el dels joves menors del 30 anys, que han vist passar la seva taxa d’atur registrat del 16,1 al 16,9%, un augment de vuit dècimes en tan sols un mes.

 

En relació al mes de gener la contractació registrada ha caigut un 21,3%, caiguda que és similar tant pels contractes indefinits com pels temporals. Malgrat això, les xifres del febrer d’enguany són més positives que les registrades al febrer del 2013: en relació a aquell mes, la contractació registrada durant aquest mes ha augmentat un 18%.

La temporalitat, però, segueix sent el punt feble d’aquestes xifres: tan sols un 8,3% del total de contractes registrats per les empreses de Sant Boi van ser de tipus indefinit, per un 91,7% de contractes temporals. La taxa de temporalitat és especialment alta entre les dones (94,4%) i els joves (93,3%), malgrat que entre els homes també és molt alta, aquest mes del 88%.


Enllaç permanent:


 

Afegir comentari

Fitxa d'usuariIniciar sessió | Registrar-se