Inici | Contacte | Ajuda | A A A | RSS RSS 2.0

L'atur a Sant Boi continua sent dels més alts del Baix Llobregat

Àrea de Governança | Mercat de treball - 08/07/2016

Durant el juny, tot i que a Sant Boi es va registrar un descens de dues dècimes a la taxa, la reducció de la taxa d'atur va ser més alta al nostre entorn, de manera que s'incrementa el diferencial d'atur respecte dels municipis del nostre entorn, el Baix Llobregat, la demarcació de Barcelona i Catalunya.

 Dels municipis inclosos a la comparativa, Sant Boi ja és l'únic amb una taxa per sobre del 14%, mentre que al conjunt de Catalunya, la demarcació de Barcelona i el Baix Llobregat la taxa és del 13%. Als municipis del nostre entorn la taxa oscil·la entre el 13,1% de Gavà i el 13,9% de Cornellà, mentre que la taxa al nostre municipi és del 14,7%.

A la finalització del mes de juny del 2016 a Sant Boi hi ha un total de 5.879 persones en situació d'atur registrat, 796 menys de les que hi havia fa un any en la mateixa situació. Això implica un descens interanual de l'atur registrat de l'11,9%.

Malgrat això, la situació entre homes i dones és molt diferent. Del total de 796 persones aturades menys, 518 són homes i 278, dones. Llegit en termes relatius, mentre el nombre d'aturats s'ha reduit un 17,1% la reducció del nombre d'aturades ha estat només del 7,6%. Entre els joves menors de 30 anys l'atur també s'ha reduit per sota la mitjana, concretament d'un 10,9%. Cal recordar, però, que l'atur registrat no és un bon indicador per a mesurar l'atur juvenil, ja que molts joves aturats no s'inscriuen a les Oficines de Treball i per tant no apareixen als registres de l'atur registrat.


Enllaç permanent:


 

Afegir comentari

Fitxa d'usuariIniciar sessió | Registrar-se