Inici | Contacte | Ajuda | A A A | RSS RSS 2.0

L'augment de l'atur registrat durant el gener torna a enfilar les xifres d'atur per sobre de les 8.000 persones

Àrea de Governança | Mercat de treball - 10/02/2014

A la finalització del mes de gener el nombre total de persones en situació d’atur registrat a Sant Boi és de 8.133, un 5,1% menys que el nombre de persones en la mateixa situació que hi havia fa un any. El descens ha estat més gran entre els homes que no pas entre les dones. La taxa d’atur registrat a Sant Boi és del 18,6% de la població activa, quatre dècimes superior al registrat a la finalització de l’any 2013. Malgrat tot la taxa d’atur és un punt inferior a la registrada un any abans, quan era del 19,6%.

L’atur ha augmentat al gener especialment entre els joves menors de 30 anys, entre els que la taxa d’atur registrat ha passat del 14,3% al 15,3%. Cal dir però que l’atur registrat no és la millor magnitud per a quantificar l’atur juvenil, ja que aquest col·lectiu té tendència a no registrar-se al Servei d’Ocupació públic si no tenen dret a rebre alguna prestació, malgrat que es trobin en situació d’atur real.

Pel que fa a la contractació registrada, durant el mes de gener les empreses ubicades a Sant Boi van registrar un total de 2.340 nous contractes, un 9,6% més que els registrats durant el gener del 2013. Els contractes que més han augmentat en termes relatius interanuals són els indefinits, que augmenten un 28,5%, encara que els contractes indefinitis només representen un 9% del total. Els contractes temporals també es van incrementar durant el gener, tant en relació al mes anterior com en relació a dotze mesos enrrere: van registrar-se un 8% més de contractes temporals més que fa un any, i un 14,5% més que al desembre.


Enllaç permanent:


 

Afegir comentari

Fitxa d'usuariIniciar sessió | Registrar-se